Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A politikum sajátosságai

1027

A politikum sajátosságai


Az utolsó harminc évben virágzó akadémiai diszciplínává vált politikai filozófia felülről tekint a politikára. Ezért nem sokat tud kezdeni azzal a jelenséggel, hogy a közvélemény szemében a politika gyanús vállalkozás, a politikus kétes figura. De létezik egy olyan politikai filozófia is, amely magából a politikai életből, a politikai konfliktusokból indul ki. Ennek az irányzatnak a kulcsszava a "politikum". A "politikum" filozófiája nem veszélytelen. De mindenképp van egy előnye: szembenéz azokkal a veszélyekkel, amelyeket az akadémiai politikai filozófia főárama elkerül.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Politikai tudományok

tudósok előadásai

Dr. Bence György (előadó)

34:19

2005. május 30.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1027
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8310" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés