Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Együtt vagy külön? Cigányok, romák, magyarok és az iskola

1327

Együtt vagy külön? Cigányok, romák, magyarok és az iskola


Évszázadok óta együtt élünk - vagy csak egymás mellett? Egymásra vagyunk utalva, cigányok és nem cigányok, közös a felelősségünk is, hogyan boldogulunk. Ebben a kapcsolatban a magyar társadalom az erősebb fél, de a roma közösségek is felelősek magukért, gyermekeikért. Elsősorban az iskolán múlik, hogy ki tudnak-e törni a cigány gyermekek tömegei a mélyszegénységből, lesz-e jól képzett, erős, öntudatos roma középréteg. És végül, vajon a cigány, roma gyermekek, fiatalok tudásszintjéhez, kultúrájához alkalmazkodó külön iskolák vagy a közös, integrált oktatás-nevelés visz közelebb a sikeres társadalomhoz?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Kulturális antropológia, Szociálantropológia, Oktatás, Szociálpedagógia, Szociológia

tudósok előadásai

Dr. Forray R. Katalin (előadó)

56:06

2005. november 21.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1327
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8320" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés