Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Fehérjeszobrászat – Az alkotás öröme és haszna

322

Fehérjeszobrászat – Az alkotás öröme és haszna


A fehérjesebészet vagy fehérjeszobrászat képessé tesz bennünket egy ismert fehérjének egy másik, rokonszerkezetű fehérjévé történő átalakítására. Az előadás bevezető része történeti perspektívába helyezi a fehérjék szerkezetének felderítéséhez vezető kutatásokat. Ezután kerámiamodellek és animációk segítségével megismerkedünk a fehérjéket alkotó aminosavak sajátságaival, a fehérjelánc feltekeredésének módozataival és a fehérjék működésével. Végül példákat láthatunk a fehérjesebészet eszközeivel előállított mutáns fehérjék ipari és klinikai alkalmazására a mosópor enzimtől a gyógyászat különböző területeiig.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok

Prof. Emer Gráf László (előadó)

43:49

2005. november 28.

Marianna Nagy

2014. május 14.

322
<iframe width="480" height="385" src="http://mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8322" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés