Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Közép-Kelet-Európa nagy átalakulása – Sikerek és csalódások

836

Közép-Kelet-Európa nagy átalakulása – Sikerek és csalódások


Az előadás egy országcsoportot elemez, amely nyolc korábbi szocialista országból áll. Ezek az országok tizenöt év alatt az EU-tagokká, demokráciává és piacgazdasággá váltak. Két módon vizsgáljuk, mit jelent ez a nagy átalakulás? Az egyik megközelítés: hogyan értékelhető az átalakulás világtörténelmi nézőpontból? Ehhez többféle, más történelmi korszakban lezajlott nagy átalakulási folyamattal vetjük össze az itteni változásokat. A másik nézőpont: milyen eredményeket és milyen veszteségeket hozott az átalakulás a mindennapi életben?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Történelem, Politikatörténet, Társadalomtörténet, Társadalomtudományok

tudósok előadásai

Prof. Prof. Emer Emer Emer Kornai János (előadó)

1:06:39

2004. december 5.

Marianna Nagy

2014. május 14.

836
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8323" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés