Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Légiuralom-elmélet – légi fegyverkezés – a Magyar Királyi Légierő az 1930-as években

993

Légiuralom-elmélet – légi fegyverkezés – a Magyar Királyi Légierő az 1930-as években


Az I. világháborúban megjelent új, korszerű fegyvernem, a légierő viharos fejlődésének döntő hatású elméleti megalapozása Giulio Douhet olasz tábornok "Légiuralom-elmélet" című munkájához köthető. Ez az extrém nézetrendszer a magyar katonai köztudatban is megjelent Magyarország revíziós törekvései és a hatékony honvédelem megteremtése miatt. A 30-as évekre "megszelídített" nézetek megalapozták az 1939-től önálló haderőnemként működő Magyar Királyi Honvéd Légierőt. Az előadás az elmélet, illetve a korabeli repüléstechnika és szervezeti fejlődés kölcsönhatásait mutatja be.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Hadtudomány

tudósok előadásai

Dr. Szabó Miklós (előadó)
Varga Edit (műsorvezető)

38:27

2006. október 2.

Marianna Nagy

2014. május 14.

993
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8338" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés