Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Tudatboncolás PET-tel

1197

Tudatboncolás PET-tel


Az agykutatásban két évtizede jelentek meg az agyi funkcionális képalkotó eljárások, amelyek forradalmasították napjaink neurobiológiai kutatásait. Ezen eljárások segítségével fel tudjuk térképezni a szenzoros, a mozgási, a kognitív vagy az emocionális agyi folyamatokat. A funkcionális agyi képalkotó eljárások "királynője" a pozitronemissziós tomográfia (PET). Radioaktív jelzőanyagok segítségével lokalizálni tudjuk az idegsejtek működését az emberi agyban, és az idegsejtek közti kommunikáció is felderíthető. Segítségével a tudatos és a tudatba nem kerülő magasabb kognitív működések mögött álló elemi agyfunkciókat ismerhetjük meg.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Orvostudomány, Agy- és idegsebészet, Idegrendszer-kutatás, Neurológia, Neurofiziológia, Agykutatás

tudósok előadásai

Dr. Gulyás Balázs (előadó)
Varga Edit (műsorvezető)

59:34

2006. november 13.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1197
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8341" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés