Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Meddig nőnek a nagy hálózatok?

1378

Meddig nőnek a nagy hálózatok?


Vajon milyen matematikai eszközökkel lehet leírni, megérteni és elemezni egy olyan nagy hálózatot, amelynek még a pontos szerkezetét sem tudjuk megadni? Gondoljunk az internetre, az emberi agyra, vagy pl. az emberek közötti ismeretségek hálózatára! Lehetséges-e egy ilyen hatalmas hálózatot egy sokkal kisebbel modellezni, a nagy hálózathoz hasonlót generálni valamilyen egyszerű véletlenszerű folyamattal? Vagy esetleg célszerűbb egy ilyen nagy hálózatot folytonos közegként elképzelni, ahogy az atomokból felépülő anyagot makroszkópikusan kezeljük?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Matematika

Lovász László (előadó)

48:57

2008. február 2.

Marianna Nagy

2014. június 21.

1378
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8609" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés