Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Értjük-e a gének nyelvét?

354

Értjük-e a gének nyelvét?


A minket körülvevő és a szervezetünket alkotó világot – molekuláinkat, sejtjeinket, baráti körünket – egymásba ágyazott rendszerek hálózatnának foghatjuk fel. Az egyes alrendszereket többé-kevésbé ismerhetjük ugyan, bonyolult és váratlan kölcsönhatásaikat sokszor nem lehet számítással megjósolni. Így bár sok informatikai eszköz áll a rendelkezésünkre, az öröklött információ, a genom információtartalmának megértése mégis nehéz feladat. Az előadás utazásra hív a bioinformatika világába, ahol az emberi gondolkodás és a számítógépek együtt próbálják megérteni a molekulák nyelvét.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok

Dr. Pongor Sándor (előadó)

30:55

2008. április 12.

Marianna Nagy

2014. június 21.

354
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8614" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés