Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Digitális lábnyomokat követve

221

Digitális lábnyomokat követve


Mindennapi életünk során rengeteg digitális nyomot hagyunk: telefonhívásaink, internetes kapcsolataink, vásárlásaink, belépőkártyáink használata digitálisan tárolt adatok tömegét eredményezik tevékenységeinkről, szokásainkról, kapcsolatainkról. Hasonlóan, az ipari termelés, a szolgáltatások, a kultúra vagy a sport világában is hatalmas mennyiségben, folyamatosan képződik a digitális információ. Az adatok az emberi tevékenységek komplex rendszereiről vallanak, amelyekről a megfelelő hálózati váz tanulmányozásával lehet a legtöbbet megtudni. Ehhez fel kell derítenünk a hálózatok topológiája és működése közötti összefüggéseket. Példákon mutatjuk be, hogyan lehet a modern hálózattudomány segítségével a digitális lábnyomokat a társadalom vagy a gazdaság törvényszerűségeinek megismerésére felhasználni.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok

Dr. Kertész János  (előadó)

35:39

2008. február 2.

Marianna Nagy

2014. június 21.

221
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8621" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés