Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Dudits Dénes

329

Dudits Dénes


Az MTA Szegedi Biológiai Központ (SZBK) Genetikai Intézetének munkatársa. 1982-ben megkapta a biológiai tudományok doktora fokozatot. 1982-1983 között vendégprofesszorként dolgozott Bostonban a Massachusetts General Hospital Molekuláris Biológiai Osztályán, illetve a Harvard Egyetem Orvosi Karán, ahol jártasságot szerzett a rekombináns DNS-módszerek alkalmazásában és a gének izolálásában. 1989-1999 között az SZBK Növénybiológiai Intézetének igazgatója, 8 éve az SZBK főigazgatója. Számos hazai és nemzetközi tudományos testület tagja, vezetője. Pályája során több rangos szakmai kitüntetésben, például Széchenyi-díjban részesült. Jelenleg a Szeged-Bipolisz Élettudományi Konzorcium elnökeként segíti a genomikai és bioinfomatikai kutatásokra épülő csúcstechnológiai bioipar kialakulását Szegeden.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Növénygenetika

portré

Dr. Prof. Dudits Dénes (előadó)

3:42

2004. március 17.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 14.

329
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8747" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés