Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Bartholy Judit

268

Bartholy Judit


1952-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett meteorológus diplomát, diplomamunkájának témája a meteorológiai mezősorok ortogonális sorfejtése volt. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál a Központi Meteorológiai Intézetben dolgozott 1976-tól 1992-ig, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense, a Meteorológiai Tanszék vezetője, s 2000-től tanszékvezető egyetemi tanára. Oktatási tevékenysége és kutatási szakterülete a klimatológiához kapcsolódik. Elsősorban a globális éghajlatváltozás regionális leskálázásával, modellezésével, a városok éghajlat-módosító hatásával, a megújuló energiaforrások hasznosítási lehetőségeivel, valamint a szélsőséges éghajlati eseményekkel foglalkozik. Számos hazai és nemzetközi projekt vezetője. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Környezettudomány

portré

Dr. Bartholy Judit (interjúalany)

3:43

2004. szeptember 13.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 14.

268
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8751" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés