Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Damjanovich Sándor

397

Damjanovich Sándor


1936-ban született. 1960-ban szerzett orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. 1963 és 1967 között a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen fizikusi tanulmányokat folytat. Pályáját a DOTE Kórélettani Intézetében kezdte, majd 1968-tól a Debreceni Egyetem Biofizikai és Sejtbiológiai Intézetének igazgatója. 2002-től a Debreceni Egyetem Molekuláris Medicina Központjának igazgatója. Számos alkalommal volt vendégprofesszor neves külföldi kutatóintézetekben: a göttingeni Max Planck Biofizikai Kémiai Intézetben, az USA Nemzeti Egészségügyi Intézetében (NIH), és a San Franciscó-i Egyetemen. Tagja az Európai Molekuláris Biológiai Szervezetnek (EMBO). Több nemzetközi folyóirat, így az Eur. Biophys. Journal szerkesztőbizottságának tagja. Főbb kutatási területei: a sejtmembránok szerkezete, a sejtfelszíni receptorok és ioncsatornák szerepe az immunológiában, transzmembrán jelátvitel, lézerfizikai módszerek alkalmazása a sejtbiológiában. Debrecenben él.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Orvostudomány

portré

Dr. Damjanovich Sándor (előadó)

3:15

2004. szeptember 27.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 14.

397
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8752" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés