Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Makovecz Imre

396

Makovecz Imre


1954-59 között a BME Építész Karán tanul. Ezután tervezőirodákban dolgozott, s korán feltűnést keltett a népi építészeti hagyományokhoz forduló épületeivel. Azóta olyan feladatok fűződnek a nevéhez, mint a visegrádi kirándulóközpont épületegyüttese, a sárospataki Művelődés Ház, több jelentős templomépület, továbbá a Sevillai Világkiállítás Magyar Pavilonja és a piliscsabai egyetemi campus. Az Ybl Miklós-díj, a Kossuth-díj és a Corvin-lánc kitüntetettje. Több hazai és külföldi egyetem díszdoktora, számos hazai és nemzetközi szakmai szervezet tagja. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Művészet, Építészet

portré

Makovecz Imre (interjúalany)

4:21

2005. február 21.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

396
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8769" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés