Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Fodor Zoltán

536

Fodor Zoltán


Fodor Zoltán középiskolai évei alatt több országos matematika-, fizika- és kémiaversenyt megnyert. Az ELTE-n 1987-ben kitüntetéses diplomával végzett. Azóta az ELTE Elméleti Fizikai Tanszéken dolgozik. Számos kutatóintézetben és egyetemen volt vendégkutató, többek között Németországban, Svájcban és Japánban. Szakterülete az elemi részek fizikája, a rácstérelmélet. A rácstérelmélet egyik legnevezetesebb problémájára, a véges anyagsűrűség elérésére 2001-ben adott javaslata 2003-ban a leghivatkozottabb rácstérelméleti dolgozat volt. Tudományos publikációira több mint 2000 független hivatkozás érkezett. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Fizika

portré

PhD. Fodor Zoltán (interjúalany)

3:48

2005. március 21.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

536
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8770" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés