Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Závodszky Péter

738

Závodszky Péter


Debrecenben szerzett fizikusi oklevelet 1962-ben. Azóta a MTA SzBK Enzimológiai Intézetében dolgozik, az Intézet kutató professzora. Az élő anyag molekuláris szintű szerveződését, a fehérjék működésének fizikai, térszekezeti alapjait kutatja. 140 eredeti tudományos közleménye jelent meg rangos nemzetközi szakfolyóiratokban. Több szabadalom, könyv és könyvrészlet szerzője. Az ELTE TTK és a PPKE ITK egyetemi tanára, ahol fizikai biokémiát tanít. Volt vendégprofesszor Oxfordban, Los Angelesben, Regensburgban és Tokióban. Az MTA levelező tagja és tagja az Európai Tudományos és Művészeti Akadémiának is. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Fizika

portré

Prof. Emer Závodszky Péter (interjúalany)

3:14

2005. április 28.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

738
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8773" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés