Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Forray R. Katalin

252

Forray R. Katalin


Szegeden tanult, doktori témája a tanyai kisiskolák bezárásának társadalmi hatása. 1983-ban kandidátus a középiskolák földrajzi elérhetőségének, a társadalmi összetétel iskolázási szokásokkal való összefüggéséről írt értekezéséért. Regionális kutatásai a 80-as évektől terjedtek ki a roma gyermekek és családok iskolához való viszonyára. Férjével, Hegedűs T. Andrással számos ízben írt a családi szocializációról, az interkulturális nevelésről. 1998-ban habilitált Debrecenben, 2003-tól az MTA doktora. A Felsőoktatási Kutatóintézetben ma is dolgozik. 1998-tól a Pécsi Tudományegyetem professzora, a Romológia Tanszék vezetője. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok

portré

Dr. Forray R. Katalin (interjúalany)

5:01

2005. november 21.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

252
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8787" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés