Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Kornai János

173

Kornai János


A Harvard Egyetem emeritus professzora, a Collegium Budapest Institute for Advanced Study emeritus vezető kutatója és a Közép-európai Egyetem kutató professzora. A szocialista rendszerek elemzésével foglalkozott, nevéhez fűződik a hiánygazdaság és a puha költségvetési korlát elméletének kidolgozása. A kilencvenes évektől a posztszocialista gazdasági átmenet problémája, a jóléti állam, illetve az egészségügy reformja, az átmeneti gazdaságok stabilizációs programjai kerültek tudományos tevékenységének középpontjába. Nemrég jelent meg új könyve A gondolat erejével: Rendhagyó önéletrajz címmel. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok

portré

Prof. Prof. Emer Emer Emer Kornai János (interjúalany)

6:25

2004. december 5.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

173
<iframe width="480" height="385" src="http://mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8789" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés