Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Rónyai Lajos

424

Rónyai Lajos


Az ELTE matematikus szakán szerzett diplomát 1979-ben. Ezután az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében dolgozik, ahol jelenleg az Informatika Kutatólaboratórium vezetője. 1989-től tanít a Budapesti Műszaki Egyetemen, itt 2001-től az Algebra Tanszék vezetője. 2001-től az MTA levelező tagja. Kutatásaiban elsősorban az algebra és a számítástudomány határterületein levő kérdésekkel foglalkozik. Vendégkutatóként két tanévet töltött az Egyesült Államok egyetemein (University of Oregon és University of Chicago). 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Matematika

portré

Dr. Rónyai Lajos (interjúalany)

5:40

2005. december 12.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

424
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8790" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés