Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Klaniczay Gábor

450

Klaniczay Gábor


1950-ben született Budapesten. 1974-ben történelem-angol szakon végzett az ELTE Bölcsészettudomány Karán. Az MTA Történettudományi Intézetének munkatársa, majd az ELTE-n és 1992-től a Közép-európai Egyetemen (CEU) tanít tanszékvezetőként. Eközben a világ vezető kutatóhelyein (École des Hautes Études en Sciences Sociales, Párizs; Wissenschaftskolleg, Berlin; Getty Center for Arts and the Humanities, Santa Monica) ösztöndíjas és vendégelőadó. 1997-2002 között a Collegium Budapest rektora. Kutatásai főként a középkori és a kora újkori népi vallásosság, a csodákban való hitek és az uralkodói és szentkultuszok történeti antropológiai alapjainak feltárására irányulnak. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Történelem

portré

Dr. Klaniczay Gábor - (interjúalany)

4:43

2006. április 10.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

450
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8797" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés