Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Szabó Miklós

285

Szabó Miklós


A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora. Tanulmányait a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián és az ELTE Bölcsészettudományi Karán végezte. 1989-91 között a Zalka Máté, majd Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolán parancsnoki beosztást töltött be. 1977-ben bölcsészdoktor, 1987-ben a hadtudomány doktora fokozatot szerzett. 1988-ban nevezték ki egyetemi tanárrá, 2001-ben az MTA levelező tagjává választották. Fő kutatási területe a Magyar Királyi Légierő, illetve a II. világháború utáni katonai felsőoktatás története. Katonai, oktatásszervezői, valamint tudományos tevékenységét számtalan díjjal és kitüntetéssel ismerték el. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Hadtudomány

portré

Dr. Szabó Miklós (interjúalany)

4:28

2006. október 2.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

285
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8803" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés