Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Gulyás Balázs

426

Gulyás Balázs


1956-ban született. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett. 1981-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Egyetemi évei alatt Szentágothai János volt rá döntő hatással. Végzés előtt meghívást kapott a Cambridge-i Egyetemre. Később a Leuveni Katolikus Egyetemen tanult, és itt kezdte meg idegtudományi kutatásait és 1988-ban itt védte meg a látórendszer idegélettanának vizsgálatával kapcsolatos PhD disszertációját. Majd meghívást kapott a stockholmi Karolinska Intézetbe, ahol azóta is dolgozik. Képalkotó eljárások, elsősorban pozitron emissziós tomográfia (PET) segítségével próbálja az emberi agy titkait feltárni. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Orvostudomány

portré

Dr. Gulyás Balázs (interjúalany)

5:33

2006. november 13.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

426
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8808" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés