Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Zoletnik Sándor

164

Zoletnik Sándor


1984-ben végzett fizikusként az ELTE-n, és még ugyanebben az évben a KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézetének munkatársa lett. 1987-ben védte meg egyetemi doktori értekezését fúziós plazmafizikai témában. 1993-ban kandidátusi fokozatot szerzett, majd néhány évig Garchingban az Institut für Plasmaphysikben dolgozott a W7-AS sztellarátor-kísérleten. Több európai fúziós berendezésen folytat plazmafizikai kutatásokat és épít hozzájuk diagnosztikai rendszereket. 2000 óta a Magyar Euratom Fúziós Szövetség vezetője. Számos fúziós kutatásokat koordináló nemzetközi testület tagja. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Fizika

portré

Dr. Zoletnik Sándor (interjúalany)

4:13

2007. február 26.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

164
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8814" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés