Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Kertész János

381

Kertész János


1976-ban szerez fizikusi oklevelet az ELTE-n, majd az MTA KFKI Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetébe kerül. 1989-ben elnyeri a Fizikai tudományok doktora címet és 1991-től a KFKI-MFA tudományos tanácsadója. 1992-től a Budapesti Műszaki egyetem kutatója, 1993-tól professzora, később tanszékvezetője, 2001-től az MTA levelező tagja, 2007-től rendes tag. Jelenleg a BME Fizikai Intézetének igazgatója és a Helsinki Műegyetem külső professzora. Kutatási témái a folyadékok atomi dinamikájának elmélete, perkolációelmélet, fraktál növekedési és mintázatképződési jelenségek; jelenleg szemcsés anyagokkal, gazdaságfizikával és hálózatokkal foglalkozik. Számos hazai és nemzetközi tudományos testület tagja, több rangos ösztöndíj és tudományos elismerés birtokosa. Közel 200 tudományos cikk (társ)szerzője. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Fizika, Alkalmazott fizika, Számítógépes fizika, Statisztikus fizika

portré

Dr. Kertész János  (interjúalany)

3:26

2008. február 2.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

381
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8821" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés