Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Horváth Ferenc

417

Horváth Ferenc


Horváth Ferenc az ELTE Természettudományi Karán szerzett geofizikus diplomát 1967-ben. Egész szakmai pályáját a lemeztektonikai elmélethez való korai kötődés, és az elméletnek az alpi-mediterráni térségre való úttörő alkalmazása irányította. Eredményei elismeréseként az Academia Europaea tagjává választották, európai és amerikai tudományos társaságok tiszteleti tagsággal ismerték el és több rangos hazai és külföldi kitüntetést kapott. Jelenleg az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének vezető professzora, valamint a Földrajz- és Földtudományi Intézetnek az igazgatója. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Földtudományok, Geofizikai tudományok

portré

Dr. Horváth Ferenc (interjúalany)

3:20

2008. március 29.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

417
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8822" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés