Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Kordos László

297

Kordos László


Kordos László őslénykutató, a kihalt gerincesek csontmaradványait tanulmányozza. Arra kíváncsi, hogy mit lehet kiolvasni az évmilliókkal ezelőtt élt állatok maradványaiból. Következtetései a múltban gyökereznek, de a jövőbe mutatnak. Több mint 600 közleményében újonnan felfedezett őslényeket írt le, foglalkozott az ipolytarnóci ősállatok és a mecseki dinoszauruszok lábnyomaival, a Kárpát-medence emlősfaunájának kialakulásával. Mégis legtöbben a 10 millió évvel ezelőtt élt Rudapithecus kutatásairól ismerik. Tudományos munkássága mellett rendszeresen ír ismeretterjesztő cikkeket, könyveket, rádiók és televíziók gyakori szereplője. Egyetemi magántanár, a földtudomány akadémiai doktora, a Magyar Állami Földtani Intézet igazgatója. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Őslénytan

portré

Dr. Kordos László (interjúalany)

3:00

2008. március 29.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

297
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8824" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés