Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Barabási Albert-László

542

Barabási Albert-László


A Northeastern Egyetem és a Harvard Egyetem Orvosi Karának professzora. Bukarestben, majd Budapesten végezte fizika tanulmányait, 1994-ben szerzett doktori fokozatot a Bostoni Egyetemen. Munkája 1999-ben a skálafüggetlen hálózatok felismeréséhez vezetett, megalkotta a Barabási-Albert-modellt, mely leírja a világháló, valamint a komplex anyagcsererendszerek és genetikai rendszerek szerkezetét. Tagja az Amerikai Fizikai Társaságnak, az MTA és az Academia Europaea külső tagja. Behálózva: A hálózatok új tudománya (2002) című könyvét tizenöt nyelvre fordították le, a 2010-ben napvilágot látott Villanások: A jövő kiszámítható című munkája pedig már öt nyelven olvasható.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Statisztika

portré

Dr. Barabási Albert-László (interjúalany)

2:13

2011. január 15.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

542
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8832" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés