Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Moravánszky Ákos

288

Moravánszky Ákos


Egyetemi tanár, a svájci ETH Zürich építészetelmélet professzora. Tudományos szakterülete Kelet- és Közép-Európa 19. és 20. századi építészettörténete, az építészetelmélet története és az építőanyagok és szerkezetek ikonológiája. Kutatásainak jelentős szerepe volt az építészettörténet transznacionális hatásmechanizmusainak feltárásában. Hét évig kutatott és tanított az Egyesült Államokban. Oktatói tevékenysége mellett több mint 20 könyv és 200 publikáció szerzője és szerkesztője, több szakmai folyóirat szerkesztőbizottsági tagja és nemzetközi konferenciák szervezője. 2003-2004-ben a MOME Budapest vendégprofesszora volt.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Mérnöki tudományok

portré

Moravánszky Ákos (interjúalany)

2:45

2011. február 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

288
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8835" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés