Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Tariska Péter

768

Tariska Péter


Több mint 30 évig az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben dolgozott, ahol 1992-ben megalapította és 2007-ig, az intézet megszűnéséig vezette az első hazai Memória Klinikát. Jelenleg a Honvédkórház pszichiátriai osztályán demencia szakrendelést vezet. 2002 óta a Magyar Tudományos Akadémia Idegtudományi Bizottságának titkára. A szellemi hanyatlás klinikai kutatásával foglalkozik; több hazai és európai átvizsgálási és kezelési útmutató kidolgozásában is részt vett. 18 könyvet írt vagy szerkesztett, könyvfejezetei száma 65, közleményei száma 121. Az Orvosi Hetilap szerkesztősége 1995-ben a munkatársaival írott, a Memória Klinikát bemutató cikkért Markusovszky-díjjal tüntette ki. A Magyar Pszichiátriai Társaság több könyvét is Nyírő Gyula-nívódíjjal honorálta.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Orvostudomány, Geriátria, Pszichiátria

portré

Dr. Tariska Péter (interjúalany)

2:38

2011. február 25.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

768
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8836" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés