Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Chikán Attila

419

Chikán Attila


A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének egyetemi tanára, a Versenyképesség Kutató Központ igazgatója. A vállalati gazdálkodás és a gazdaságpolitika több területén folytat kutatásokat. A legutóbbi másfél évtizedben a versenyképesség témakörére, ezen belül a nemzeti és a vállalati versenyképesség közötti viszonyra fókuszál. Több magyar és angol nyelvű könyv szerzője és szerkesztője, Vállalatgazdaságtan című szakkönyvének egymást követő kiadásai húsz éve alapműnek számítanak, számos felsőoktatási intézményben használják tankönyvként. Mintegy 250 cikke jelent meg rangos hazai és külföldi folyóiratokban. Öt kontinens egyetemein tartott előadásokat. Volt gazdasági miniszter és egyetemi rektor. Számos nemzetközi és hazai szervezet vezető tisztségviselője, volt elnöke a Beszerzési Világszövetségnek és az Európai Ipari és Termelési Társaságok Szövetségének. A Svéd Királyi Mérnöki Akadémia külföldi tagja, a kolozsvári és a lappeenrantai egyetem díszdoktora. A Rajk László Szakkollégium alapítója, negyven évig igazgatója, 2010 óta elnöke. A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Közgazdaságtan

portré

Chikán Attila (interjúalany)

2:16

2011. március 4.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

419
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8837" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés