Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Genetika, élelmiszer, manipuláció

409

Genetika, élelmiszer, manipuláció


A genetikai átalakítások élelmiszergazdasági és növénytermesztési használata napi realitás, tudományos sikertörténet és aggodalmak forrása egyszerre. Rendkívül izgalmas tudományos programok folynak, alapvető kutatási eredmények születnek. A világélelmezési tragédiák enyhítésére és a kiélezett nemzetközi élelmiszeripari versenyben esélyes részvételre egyaránt megoldásokat kínálnak a biotechnológiai alkalmazások. Eközben hatékony civil érdekérvényesítő kampányok zajlanak genetikailag módosított élelmiszerek tilalmáért. Tehát: tudományos siker, gazdasági/társadalmi érdek és a laikusok közvetlenül megélt érintettsége, aggodalma. A Mindentudás Egyeteme Klubja alkalmat kínál arra, hogy az érintettek találkozzanak a józan ész és a szakmai megalapozottság közegében. Itt lesznek ezért a nemzetközi színvonalú magyar biotechnológiai kutatás, a tradicionális, s egyben távlatos élelmiszergazdasági ágazat, valamint az idevágó jogalkotást is befolyásolni tudó civil szervezetek képviselői.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Genetika, Növénygenetika, Élelmiszer-ipari technológiák, Ökológiai genetika, Környezetgenomika

klubrendezvények

Dr. Fábri György (moderátor)
Dr. Peterka Gabriella (megszólalók)
Dr. Prof. Dudits Dénes (résztvevő)
Prof. Venetianer Pál (résztvevő)
Dr. Balázs Ervin (résztvevő)
Dr. Bedő Zoltán (résztvevő)
Móra Veronika (megszólalók)
Tóth István (megszólalók)

1:06:09

2005. március 30.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

409
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8853" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés