Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A holokauszt 60 év távlatából - Holokauszt Emlékközpont

255

A holokauszt 60 év távlatából - Holokauszt Emlékközpont


Mit tudunk a holokausztról ma, hatvan év távlatából? És mit tudtunk tíz évvel, húsz évvel, harminc, negyven vagy ötven évvel az események megtörténte után? Melyek azok a kérdések, amelyeket a mai napig nem tudunk megválaszolni? A holokauszt minden tizedik, az Auschwitz-Birkenau-i megsemmisítő tábor minden harmadik áldozata magyar volt. Alig két hónap leforgása alatt 437 ezer embert deportáltak a haláltáborokba. Kik tehetők ezért felelőssé? A holokauszt története, annak feldolgozása nem csupán a történészek feladata. A beszélgetés ezekre a kérdésekre keresi a választ történészek és esztéták segítségével. Az április 16-i holokauszt emléknap kapcsán - 1944-ben e napon kezdődőtt a vidéki zsidók gettóba kényszerítése - szó lesz arról is, hogy a 2005 őszén nyíló állandó holokauszt kiállítás hogyan próbál meg választ találni ezekre a kérdésekre.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Történelem, Történelemoktatás

klubrendezvények

Vajda Éva (moderátor)
Dr. Molnár Judit (résztvevő)
Ungváry Krisztián (résztvevő)
Prof. Radnóti Sándor (résztvevő)

46:16

2005. április 13.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

255
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8854" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés