Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Tizenöt év alkotmányosság

149

Tizenöt év alkotmányosság


A kerekasztal-beszélgetés a Mindentudás Egyeteme hatodik szemeszterének három politológiai ill. politikai filozófiai előadásához kapcsolódik. Mi volt a szerepe a magyarországi rendszerváltásban annak, hogy a politikai erők kölcsönösen jogállami keretek között akarták tartani a forradalmi jellegű átalakítási folyamatot? Tizenöt évvel az alkotmányos rendszerváltás után mi a szakértők véleménye e körülmény hasznáról és volt-e olyan következménye, amit jobb lett volna elkerülni? Mi a magyarázata a demokratikus politikai intézményekbe vetett bizalom folyamatos erodálódásának és miféle kezdeményezésekkel tudna a politikusi elit ezen a tendencián változtatni?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Politikatörténet, Politikai tudományok, Nemzeti politika kidolgozói

klubrendezvények

Dr. Fábri György (moderátor)
Csizmadia Ervin (résztvevő)
Stumpf István (résztvevő)

59:52

2005. június 22.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

149
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8861" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés