Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Mire lesz energiánk?

521

Mire lesz energiánk?


Az energetika, azaz az energiaellátás és -felhasználás, valamint ezeknek biztonsága napjaink egyik legfontosabb témája. Milyen energiahordozókkal és hogyan elégíthető ki az emberiség egyre növekvő energiaigénye? Milyen hatásokat okozhat ezeknek az igényeknek a kielégítése a környezetben? Az előadás során megismerkedünk az energetikával kapcsolatos alapfogalmakkal – mint amilyen a munka, a hő, az energia vagy a teljesítmény –, melyeket a közbeszédben sokszor helytelenül használunk. Betekintést nyerünk a világ és Magyarország energiafelhasználásának történetébe, majd a jelen helyzetet elemezve, a hagyományos és a megújuló energiahordozók szerepét vizsgálva jutunk el a jövő lehetséges energiaforrásaihoz és új energetikai technológiáihoz.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Gépészet, Energetikai technológiák

tudósok előadásai

Dr. Aszódi Attila (előadó)

44:02

2011. február 15.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

521
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8893" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés