Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Lehetnek-e érzései egy mechatronikai rendszernek

372

Lehetnek-e érzései egy mechatronikai rendszernek


Az embereket segítő robotok hamarosan meg fognak jelenni a hétköznapi életünkben, de hogyan kommunikáljunk ezekkel a robotokkal? Úgy, mint egy másik emberrel? Vagy úgy, mint egy kutyával:. ül, fekszik, keresd, hozd ide stb. A jelenlegi robotok intelligenciája a kutyákéhoz közelebb áll, mint az emberekéhez. Magyar kutatók azzal foglalkoznak, hogy a kutyák viselkedésének tanulmányozása révén kapott eredményeket, a legjellemzőbb viselkedési formákat olyan algoritmusokká alakítják, amelyek beépíthetők robotokba, ezért az ember és a robot között hasonló munka, sőt még érzelmi kapcsolat jöhet létre, mint az ember és a kutya között. Az előadás e kutatás első lépéseit mutatja be.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Mérnöki tudományok, Robotika

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Korondi Péter (előadó)

37:27

2011. március 22.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

372
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8897" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés