Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A kisértékű perek

266

A kisértékű perek


Az előadás a polgári peres eljárások körében, 2009-ben bevezetett különös eljárási rend, a kisértékű perek szabályait ismerteti vázlatosan. Az előadó ismertetésében bemutatja a polgári perek szempontjából releváns értékhatárokat, azok változásait, az Európai Unió tagállamainak kisértékű pereiben megállapított értékhatárokat, és kitér a kis perértékű ügyekben alkalmazandó uniós jogra is.  Ezt követően előadásában bemutatja a fizetési meghagyásos eljárás és a kisértékű perek összefüggéseit, definiálja a kisértékű per fogalmát, továbbá megvilágítja e peres eljárás sajátos eljárási szabályait, különös tekintettel az első tárgyalás, a perbeli mulasztás, és egyes jogintézmények speciális szabályaira.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Jogtudomány, Polgári jog

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

PhD. Wopera Zsuzsa (előadó)

24:42

2011. április 5.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

266
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8906" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés