Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A lipidek szerepe a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében

568

A lipidek szerepe a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében


A szív érrendszeri betegségek a vezető halálokot adják. A koleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid szint emelkedése fokozza az érelmeszesedés kockázatát, míg a HDL-koleszterin szint csökkenti azt. Az elmúlt évek nagy populáción végzett vizsgálatai azt bizonyították, hogy a lipidcsökkentők jelentős mértékben javíthatják a betegek életkilátásait és életminőségét. Ezen hatásaikat viszont csak akkor érik el, hogyha tartósan alkalmazzák ezeket a szereket és megfelelő mértékű lipidcsökkenést tudnak elérni. A kisebb dózisú lipidcsökkentők kombinációban történő alkalmazása csökkentheti a mellékhatásokat.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Orvostudomány, Kardiológia, Szív- és véredényrendszer

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Paragh György (előadó)

38:31

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

568
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8948" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés