Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Intelligens rendszerek

441

Intelligens rendszerek


Az emberek hétköznapi kommunikációjában gyakran csak a tényleges információ töredékét közöljük, hiszen a fogadó partnerrel sok a közös tudás, amelynek alapján a teljes üzenet rekonstruálható. Ezt az elvet vittük át intelligens robotok egymás közötti megfigyelésen alapuló kommunikációjára, ami lehetővé teszi több robot hasznos tevékenységben történő együttműködését közös vezérlőprogram és közvetlen információs csatorna nélkül is. A tanra bemutatja a kontextus függő rekonstruktív fuzzy kommunikáció elvét, az ezt lehetővé tevő strukturált fuzzy szignatúrák és döntési fák alkalmazását; valamint egy alkalmazási példa segítségével számítógépes szimuláción tényleges robot-együttműködést mutat be. Az óra végén bemutatjuk a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karának Automatizálási Tanszékének új intelligens és mobil robotlaboratóriumát, ahol az érdeklődő hallgatók számára a projekt laborok, szakdolgozat és diplomatervezés és doktori kutatás széles skálájára nyílik lehetőség.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Műszaki tudományok, Irányítástechnika, Automatizálás, Robotika

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Prof. Kóczy T. László (előadó)

41:29

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

441
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8954" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés