Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Hormonhatású szennyezések útja a vizektől az emberi testig

390

Hormonhatású szennyezések útja a vizektől az emberi testig


A hormonháztartást megzavaró szennyezések az utóbbi években környezetvédelmi kutatások homlokterébe kerültek. Ezen nyomszennyezések hatásának felderítése nehéz feladat, mert csak bizonyos fajokon jelentkeznek, meghatározott életszakaszokban (pl. embrió, újszülött, pubertás és terhesség) és nem elég az egyedeket vizsgálni, de többgenerációs csoportos vizsgálatok is szükségesek. A kutatások egyértelművé tették, hogy a férfiak nemzőképességének csökkenését, nem a fogamzásgátló készítmény szennyezések okozzák, hanem a nagy mennyiségben használt, női hormon hatású mosó és mosogatószerek.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Orvostudomány, Kémia

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

PhD. DSc Juvanc Zoltán (előadó)

23:45

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

390
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8958" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés