Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Az információ-technológia gyorsuló fejlődésének tünetei és várható hatása

464

Az információ-technológia gyorsuló fejlődésének tünetei és várható hatása


Az előadás bemutatja az információ-technológia tapasztalati törvényeit, melyek az informatikai rendszerek legfontosabb jellemzőinek exponenciális fejlődését tükrözik. A lehetséges következmények közül elsősorban a várható pozitív következményeket emeli ki és hangsúlyozza az alkalmazkodó oktatás és az emberi kreativitás támogatásának fontosságát. Különleges történeti fontosságú tárgyak felvonultatásával vázolja a fejlődés ívét 100 év alatt, (az első hangrögzítőtől az iPod-ig, az első sorozatban gyártott mechanikus számológéptől az iPad-ig,  a detektoros rádiótól  a WEB rádióig, valamint a Morse távírótól  az okostelefonig,) szemléltetve a korábban különálló területek egybeolvadását.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Információs tudományok

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Kutor László (előadó)

36:49

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

464
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8959" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés