Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A lámpás - A tanári szerep értelmezése 1.

650

A lámpás - A tanári szerep értelmezése 1.


A tanári szereppel kapcsolatos elvárások joggal haladják meg a legtöbb hivatással szemben támasztott igényeket. Nem elég jól ismerni a tanított szakterületet, alkalmazni a helyzethez illő pedagógiai módszereket. A tanár akkor tudja betölteni szerepét, ha kulturális értelemben domináns személy, lámpás, aki diákjaival jó kapcsolatot tart, értékrendjét vállalja, elfogadó, megértő azokkal is, akik másképp szocializálódtak, mint az iskola elvárásai. Megértő, de nem feltétlenül egyetértő. Egy lehetséges szociális és morális minta, aki nem kell, hogy hibátlan legyen, vagy a tökéletesség álarcát hordja. Diákjai hamar átlátnak az álarcokon. Többnyire valósághűen ítélik meg tanáraikat.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Neveléstudomány

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

PhD. Suplicz Sándor (előadó)

31:30

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

650
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8962" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés