Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Alternatív energiák felhasználása

586

Alternatív energiák felhasználása


Az előadásban a megújuló energiák háztartási felhasználási lehetőségeit járjuk körül. Miután válaszokat keresünk a „Hogyan lehet takarékoskodni?”, „Hogyan lehet jobb hatásfokkal felhasználni az energiát?” és”Hogyan lehet olcsóbban beszerezni az energiát” kérdésekre, az egyes berendezéseket vesszük sorra. A hazai háztartásokban szerepet kaphat a biomassza kazán, a napkollektor, a napelem és földhő felhasználása, de a levegő-levegő hőszivattyú, a tüzelőanyag-cella, a kis víz- és szélturbina vagy a napkollektoros fűtés csak körültekintéssel ajánlható.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Megújuló energiaforrások

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

dr. Kádár Péter (előadó)

31:11

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

586
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8964" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés