Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Regionális tanulmányok - a békési térség fejlődésének bemutatása

155

Regionális tanulmányok - a békési térség fejlődésének bemutatása


Az előadás a közép-békési térség három városát (Békéscsabát, Gyulát, Békést), melyek közelségük és a városi funkciók egymás közötti megosztottsága miatt is egy településnek tekinthetők, történeti utalásokkal helyezi el a magyar településhálózatban. Bemutatja e települések térszervező képességének megerősítésére vonatkozó, a múlt század negyvenes éveitől kezdődően több időpontban is kidolgozott elképzeléseket. Megfogalmazza, hogy a mindenkori település és területfejlesztési politikát befolyásoló szakmai és politikai tényezőknek mérlegelni kell, hogy a település-együttes középpontjától mért tizenöt kilométeres körön belül mintegy százhatvanezer ember él, továbbá, hogy a hátrányos helyzet, az utóbbi évtizedekben fokozódó lemaradás megszüntetése nélkül esélyük sincs az európai vérkeringésbe való sikeres bekapcsolódásra.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Földrajz, Gazdaságföldrajz, Regionális földrajz, Társadalomföldrajz

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Simon Imre (előadó)

33:39

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

155
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8974" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés