Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Virágozzék a szomszéd tehene

518

Virágozzék a szomszéd tehene


Az előadás arra keresi a választ, hogy milynen kulturális, szemléletbeli, gondolkodásmódbeli változások szükségesek ahhoz, hogy az önérdek vezérelt (versengő) konfliktus stratégiáktól eljussunk a kooperatív (együttműködő) stratégiákig. A sikeres váltásnak vannak racionális (játékelméleti), filozófiai és pragmatikus feltételei és a konfliktusban álló felek közötti bizalom ugyancsak elengedhetetlen feltétel. A kihívásra adott sikeres válasz hozzásegíthet ahhoz, hogy meglévő erőforrásainkat sikeresebben, versenyképesebben használjuk ki.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Filozófia, Erkölcstan, Filozófiai antropológia, Pszichológiai tudományok

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Bakacsi Gyula (előadó)

36:41

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

518
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8978" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés