Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Ismert gyümölcsfajok különleges fajtái

476

Ismert gyümölcsfajok különleges fajtái


Az előadás arra a kérdésre ad választ, hogy a közismert almatermésű és csonthéjas gyümölcsfajoknak vannak-e olyan különleges gyümölcsfajtái, amelyekkel a választék bővíthető s a hazai termesztők versenyképessége javítható. A különleges gyümölcsméret, gyümölcsalak, gyümölcsfelület és gyümölcsszín, hússzín, íz és felhasználási érték alapján olyan érdekes fajták bemutatására kerül sor, amelyek friss étkezésre, élelmiszeripari felhasználásra vagy konyhai célokra hasznosíthatók. Miért lehet sikeres pl. az óriás, avagy a mini gyümölcs, a lapos barack, a bőralma, a vörös húsú alma és körte, miért van jövője a betegségekkel szemben ellenálló almafajtáknak, amelyekből ugyancsak különleges értékű élelmiszeripari termékek, gyümölcsborok készíthetők. Néhány fajta gyümölcse nemcsak csábító, hanem különleges egészségvédő értékekkel is bír, ezért az előadás megtekintése és a mindennapi gyümölcsfogyasztás Önnek is ajánlott!

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Agrártudomány, Aprógyümölcsök és gyümölcsösök

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Tóth Magdolna (előadó)

37:31

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

476
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8984" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés