Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Tudással a befogadó társadalomért: a szociális integráció és a gyógypedagógia

575

Tudással a befogadó társadalomért: a szociális integráció és a gyógypedagógia


A gyógypedagógia tudományként és segítő szakterületként egyaránt a fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedésének (integrációjának, inklúziójának) elősegítését tűzi ki célul. A korábbi ellátórendszerekben gyakori kirekesztő tendenciák feltárása az elméletalkotás szintjén a központi kategóriának számító fogyatékosság fogalmának revideálását, újraértelmezését tette szükségessé. Az orvosi analógiájú, személyorientált, a fogyatékosságot egyéni minőségként értelmező paradigmát fokozatosan egészíti ki a jelenség szociális és kulturális konstrukcióként történő megközelítése.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Gyógypedagógia

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Zászkaliczky Péter (előadó)

33:14

2011. május 24.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

575
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/9005" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés