Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A genomika alkalmazása és kérdései - megoldás csak együtt!

465

A genomika alkalmazása és kérdései - megoldás csak együtt!


Az ember génállományának elemzése egyre olcsóbb és gyorsabb. Az ilyen szolgáltatások iránt folyamatosan nő az érdeklődés, a genetikai gyorstesztek már piacra kerültek és bárki számára hozzáférhetők. Mennyire megbízhatóak ezek a vizsgálatok? Mi a helyzet a klinikumban végzett komolyabb tesztekkel, hogyan segítik a gyógyítást? A genetikai információk kinyerésének egyszerűsödése előtérbe állítja a jogi szabályozás szükségességét. A legtöbben szeretnék, ha személyre szabott orvosi kezelést kapnának a jövőben, de azt már nem, hogy a biztosítók vagy a munkaadók is hozzájussanak genetikai információikhoz. Hogyan lehet biztosítani az adatvédelmet ezen a területen? Egyáltalán kié a genetikai információ? Mik a még meg se született nemzedékek jogai? Mit jelent a genetikai háttér ismeretének pszichológiája, létezik-e a nem tudás joga?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Egészségtudományi etika, Genomika

kerekasztal-beszélgetés

Lévai Balázs (műsorvezető)
Dr. Kovács József (előadó)
Simon Tamás (előadó)
Prof. Sándor Judit (előadó)

6:07

2011. február 6.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

465
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/9140" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés