You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Egyiptom a fáraók után - A kopt művészet kincsei Egyiptomból

711

Egyiptom a fáraók után - A kopt művészet kincsei Egyiptomból


Az ókori Egyiptom mindig is a szépség és a csodák kimeríthetetlen forrása volt, amely joggal nyűgözte le a kortársakat éppúgy, mint minden későbbi kor emberét. A "Nílus ajándéka" a fáraók napjának leáldozása és Nagy Sándor hódítása után sem szűnt meg kultúrájában és művészetében a Földközi-tenger térségének egyik legjelentősebb állama lenni. A különleges tárlaton zömében olyan műtárgyakat láthat közönség, amelyek még sohasem hagyták el az Egyiptomi múzeumokat. A görög, majd a római és bizánci kultúrával való találkozás az egyik legérdekesebb korszakká teszi Egyiptom Kr.e. 4. és Kr.u. 7. sz. közötti időszakát nem csak történeti, de művészettörténeti, vallástörténeti és nyelvi szempontból is. Ebben a korban születik meg az említett keveredés miatt nagyon egyedi, de annak ellenére is jellegzetesen egyiptomi, kopt művészet, amely azonban csak kevesek számára olyan ismert, mint a fáraonikus Egyiptomé.

More Less


Mindentudás Egyeteme

Arts, Ancient history, Egyptology, Ancient philosophy

klubrendezvények

Dr. György Fábri (presenter)
Prof. Sándor Radnóti (participant)
Dr. László Török (participant)

58:08

23 March, 2005

Erika Bilicsi

15 August, 2014

711
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/8852" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download