Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Egyiptom a fáraók után - A kopt művészet kincsei Egyiptomból

710

Egyiptom a fáraók után - A kopt művészet kincsei Egyiptomból


Az ókori Egyiptom mindig is a szépség és a csodák kimeríthetetlen forrása volt, amely joggal nyűgözte le a kortársakat éppúgy, mint minden későbbi kor emberét. A "Nílus ajándéka" a fáraók napjának leáldozása és Nagy Sándor hódítása után sem szűnt meg kultúrájában és művészetében a Földközi-tenger térségének egyik legjelentősebb állama lenni. A különleges tárlaton zömében olyan műtárgyakat láthat közönség, amelyek még sohasem hagyták el az Egyiptomi múzeumokat. A görög, majd a római és bizánci kultúrával való találkozás az egyik legérdekesebb korszakká teszi Egyiptom Kr.e. 4. és Kr.u. 7. sz. közötti időszakát nem csak történeti, de művészettörténeti, vallástörténeti és nyelvi szempontból is. Ebben a korban születik meg az említett keveredés miatt nagyon egyedi, de annak ellenére is jellegzetesen egyiptomi, kopt művészet, amely azonban csak kevesek számára olyan ismert, mint a fáraonikus Egyiptomé.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Művészet, Ókori történelem, Egyiptológia, Ókori filozófia

klubrendezvények

Dr. Fábri György (műsorvezető)
Prof. Radnóti Sándor (résztvevő)
Dr. Török László (résztvevő)

58:08

2005. március 23.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

710
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8852" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés