You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Jegybank, infláció, euró

445

Jegybank, infláció, euró


A Mindentudás Egyeteme nagy sikerű közgazdaság-tudományi előadásai (Lámfalussy Sándor, Palánkai Tibor, Jaksity György, Száz János) után a gazdasági élet egyik legfontosabb helyszínén, a Magyar Nemzeti Bankban találkozhattak a nézők a pénzügypolitika elemzőivel. A magyar sajtóban naponta jelenik meg hír, elemzés, vélemény a jegybanki alapkamat változásáról, a forint árfolyamáról, az infláció alakulásáról és az euró bevezetés feltételeiről. Mit jelent valójában a monetáris politika ma Magyarországon és a világon, hova tart és mi a tétje, hogyan viszonyul a gazdaság másik fontos irányítórendszeréhez: a fiskális politikához? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ 2005. május 11-én 18.30-as kezdettel az MNB Látogatóközpontjában megrendezésre kerülő Mindentudás Egyeteme klubban, amelyen a monetáris politika aktuális kérdéseiről beszélgettek a résztvevők - lehetőséget biztosítva természetesen nézői kérdések, hozzászólások megvitatására is. A beszélgetés előtt a klub résztvevői számára bemutattuk az MNB egy éve nyílt Látogatóközpontját.

More Less


Mindentudás Egyeteme

Economics, Banking, Economic policy, Economic planning, Fiscal economics

klubrendezvények

Dr. György Fábri (moderator)
István Hamecz (participant)
Dr. László Antal (participant)
László Csaba (participant)

1:11:47

11 May, 2005

Erika Bilicsi

15 August, 2014

445
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/8858" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download