Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Jegybank, infláció, euró

445

Jegybank, infláció, euró


A Mindentudás Egyeteme nagy sikerű közgazdaság-tudományi előadásai (Lámfalussy Sándor, Palánkai Tibor, Jaksity György, Száz János) után a gazdasági élet egyik legfontosabb helyszínén, a Magyar Nemzeti Bankban találkozhattak a nézők a pénzügypolitika elemzőivel. A magyar sajtóban naponta jelenik meg hír, elemzés, vélemény a jegybanki alapkamat változásáról, a forint árfolyamáról, az infláció alakulásáról és az euró bevezetés feltételeiről. Mit jelent valójában a monetáris politika ma Magyarországon és a világon, hova tart és mi a tétje, hogyan viszonyul a gazdaság másik fontos irányítórendszeréhez: a fiskális politikához? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ 2005. május 11-én 18.30-as kezdettel az MNB Látogatóközpontjában megrendezésre kerülő Mindentudás Egyeteme klubban, amelyen a monetáris politika aktuális kérdéseiről beszélgettek a résztvevők - lehetőséget biztosítva természetesen nézői kérdések, hozzászólások megvitatására is. A beszélgetés előtt a klub résztvevői számára bemutattuk az MNB egy éve nyílt Látogatóközpontját.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Közgazdaságtan, Bankügyletek, Gazdaságpolitika, Gazdaságtervezés, Fiskális gazdaságtan

klubrendezvények

Dr. Fábri György (moderátor)
Hamecz István (résztvevő)
Dr. Antal László (résztvevő)
Csaba László (résztvevő)

1:11:47

2005. május 11.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

445
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8858" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés